Sunday, April 19, 2009

||| TriP 2 SaBaHaN |||







08.ApRiL.09...thats my trip to sabah begin....Tp sebelum tu..banyak sungguh halangan yang terpaksa aku tempuhi.....bermula dari 07.ApRiL.09, aku terpaksa datang kerja dari kul 10 pagi then go back at 10.45 malam. sampai umah terus take shower....packing apa yang patut...kul 11.45 malam aku bertolak ke seremban seorang diri...wah berani sungguh( masih x percaya drive keta alone)

Sampai je kat Bukit Gantang...aduhhhhh jam teruk la plak sebelum masuk terowong....punyala bara sampai tahap maksimum...Mau x bara flight di KLIA LCCT kul 6.50 pg then boarding kena masuk kul 6 pagi...keta gerak cam ulat bulu ....jalan kaki pun cepat sampai kat tol Jelapang. Lebih kurang 1 jam jugak la jam before sampai di Tol Jelapang. Bayar2 je Tol, apa lagi...x cakap banyak la...........150-160km mau dok tekan.

Finally....Kul 4.45 pg aku sampai di Seremban.....Then dari sana aku park keta n meet my friend si Rohan Daniel. He ask his friend to send us to Airport. Yang member dia nie pun satu...bawak keta x ingat nyawa.....aku pun sampai mengucap beb.....5.30 pg sampai KLIA LCCT...Complete Check-In we all take off kul 6.50 pg.....perjalanan ke Sabah( KK Airport) mengambil masa lebih kurang 2 jam 30 minit. So sampai lebih kurang kul 9.20 pg.

Terus je amik Taxi n kita orang g Manukan Island...Fuhhhh...perghhhhh.......x dapat den nak cerita dengan kata2...punya la cantik pulau tu......sapa nak exercise mata pun boleh..hee..heeeeeKepada sesiapa yang nak bercuti dalam malaysia nie...aku cadangkan g la ke Sabah....confirm korang semua x akan menyesal. Then we all stay at Gaya Island....rumah salah sorang member aku yang asalnya dari Sabah......best siot.......air lautnya..jangan dikata la......air paip pun x sejernih air laut kat sana......sure....beleive it or not? Kul 12 malam lebih baru aku tido..bayang kan masa kerja sampai la 12 malam t aku x tido....Aduhh..penat siot.....

09.ApRiL.09 dah selesai packing barang....we all keluar shooping beli apa yang patut la.....sampai ke petang n direct  go to Airport......Flight kul 9 something but delay until 10.15 malam...terus gelabah aku jadinya...mau x gelabah....10.ApRiL.09 kul 7 pagi kena ada di tempat kerja aku...cause ada Grand Opening Ceremony........Last minute dapat call dari member tempat kerja kata kena ada di sana kul 9 pagi...fuhhh...lega..... Sampai jew KLIA LCCT then terus amik taxi go to seremban plak cause keta aku park sana....sampai jew sana...dpat jew keta....apa lagi...Fast & the Furious la....hee..heeeeSyukur alhamdulillah.....selamat pergi selamat sampai.. aku sampai Penang kul 5.40pg........But Sabah is still the great place for u all to Relax and peace ur mind..haa..haaaaaaa.

5 comments:

Lady Y said...

waa..besnya..klu aku tau hg p seremban dlu,aku tumpang hg balik kampung..hehe

soulivia said...

BAhagia lah sgt!!!!!!!!!!!
niway nice place...

amlierxa said...

oooo bestnya jln2...

tp awat p sat ja?

kalo p seminggu sabah baru best.. hehe

TAR said...

sakit atiiiii

Nkims said...

...betul tak?...betulll!!! (bak kata abg Fara Fauzana dlm iklan dulu2; Dutchlady - tgok dlm Youtube)...mmg best giler kat Pulau Manukan, Sabah..syg kita tak sempat makan seafood kat KK, btw makan simple BBQ kat umah member pun best gak kan?!...udang putih tue, kat sini mahal giler!!!...ala, rindulah kat anak2 angkat Pulau Gaya tue.....