Tuesday, December 23, 2008

~|||TriP 2 JoHoRiaN|||~











Tengah malam 19.12.2008, aku dan member2 ku G-Din, K-Rel, E-Jai, Yus, Azrina bertolak ke Johor cause ada 2 kenduri kawen. 1 di Segamat dan 1 lagi di Kajang KL.Punya la jauh siot. Sampai di Segamat lebih kurang kul 6 pagi(Sabtu). Pastu check-in kat Pine Classic Inn. Cover penat punya pasal sempat tido 2 jam kat bilik. Pastu bangun siap2 g weeding member aku ( K-Rel ) punya kakak. Makan sampai x ingat dunia cause lapaq sesangat. Abis je makan, terus on d way balik hotel, singgah jap kat pasaraya entah apa nama(x popular) cause nak wrap hadiah. Pastu balik hotel terus BUMMMMMMMMM......

Kul 8 malam, bangun siap2 nak g makan malam. Cari punya cari kedai makan...nampak cam x best je, lastly yang menjadi pilihan x lain dan x bukan KFC. Abis makan, kitaorang plan nak g Danga Bay. Tanya la Receiption kat Hotel mcm mana jalan nak g Danga Bay, dia cakap senang je. "jalan terus pastu depan tu ada Highway, so masuk Highway pastu terus je. jumpa la JB and akan jumpa Danga Bay, kejap je". Kami pun ingat dekat la cause dari segi percakapan dia mcm dekat je. Start je keta pastu bertolak. Aduh...punya la dok cari kat depan Highway x jumpa2 jugak. Rupanya 60 Kilometer baru jumpa Highway. Pastu dari Highway nak ke JB pulak 100 kilometer. Mak aii..adoyai...Maybe JB nie land diaorang kan besar, so setakat 160 kilometer bagi diaorang kira dekat la kot. Tapi kalau Penang, 160 Kilometer dah leh sampai Kedah ngan Perlis.

Akhirnya sampai la jugak di JB, pastu cari punya cari lastly dapat juga berpijak di Danga Bay. Waktu malam memang best. Penuh dengan cahaya lampu yang menerangi sepanjang jalan. So kami lepak2 la kat sana. Member aku Yus ngan K-rel g beli spect mata. Nak hebat untuk esok weeding kawan dia di Kajang. Pastu dah abis di Danga Bay, start keta plak...iye la nak balik....adoih...letih kaki siot. Lagi 160 kilometer plak baru nak sampai kat hotel. Aku x leh hidup kalau stay kat Johor...sampai je hotel terus BUMMMMMMMMMMMM

Pagi Ahad kata nak bangun kul 7.30 and bertolak dalam kul 8. Lastly bangun kul 10.45 and bertolak kul 11 lebih. haaa...haaaaa overshot.. singgah Kajang makan kenduri lagi. Abis je makan dalam kul 4, terus tembak ke Penang. Bawak pun slow2 je cause badan dah x larat...x cukup sleep. Sampai je kat Tol Jambatan, aduh....satu lagi masalah yang paling malas nak menghadapinya...Jam teruk la...cause banyak orang dari Perak, Kedah, Perlis turun Penang nak g PESTA PULAU PINANG. Sangkut di bridge sampai 1 jam 30 minit. Lastly sampai umah kul 10 malam. Aduhhhhh penatnya...x cakap banyak dah...terus BUUUUUUUUUUUUUUUUMMMMM.

1 comment:

amlierxa said...

kenduri.. kenduri.. kenduri..

bila mau kawin? hehe